Το όνειρο που είδα χθες το βράδυ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

06:08 am


Ένιωσες έντονο πόνο στο στομάχι , άνοιξες τα ματιά σου νομίζοντας πως ήταν κάποιος άσχημος εφιάλτης , δεν σου πηρέ ώρα να καταλάβεις ότι δεν ονειρευόσουν…..
Όχι δεν είναι η πρώτη φορά που νιώθεις τέτοιο πόνο , ήταν τόσο γνώριμος και δυνατός που σου θύμισε την περιπέτεια σου το 2007 όταν επί 3 ημέρες υπέφερες από τον ίδιο πόνο .
Έμεινες στο κρεβάτι ακίνητος να ηρεμήσεις , μετά από λίγο ο πόνος πέρασε , δεν τον άφησες να σε νικήσει και να κυριεύσει το μυαλό σου .
Όσο περνούσε η ώρα άρχισες να ξεχνάς το λόγο για τον οποίο ξύπνησες , βυθίστηκες για μια ακόμη φορά στης σκέψεις και στα προβλήματα σου…….δεν σου κράτησαν για ώρα όμως συντροφιά , κατά ένα περίεργο τρόπο κρύωνες …. Σηκώθηκες άνοιξες την ντουλάπα και πήρες ακόμη μια κουβέρτα ...
Ξάπλωσες ……
Κρύωνες ακόμη όμως …… μαζεύτηκες σε μια γωνιά του κρεβατιού λες και δεν ήθελες να σε δει κανένας  και περίμενες να ξημερώσει …..
Όταν πλέον είχε ξημερώσει μάζεψες όσο κουράγιο σου είχε απομείνει και πηγές να κάνεις ένα καφέ …. Έμεινες να κοιτάζεις έξω από το παράθυρο για λίγο , πήρες τον καπνό στα χεριά σου να στρίψεις ένα τσιγάρο παρατήρησες ότι τα χεριά σου έτρεμαν αρκετά …. Η αϋπνία άρχιζε να σε τσακίζει ημέρα με την ημέρα …..
Με αρκετές προσπάθειες κατάφερες να φτιάξεις ένα πράγμα που δεν ήξερες
αν καπνιζόταν................
Πήρες τον καφέ σου και βγήκες στο μπαλκόνι , τον ακούμπησες στο τραπέζι …. Πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα ραδιόφωνο , δεν θυμόσουν πως βρέθηκε εκεί , ούτε καν αν ήταν δικό σου …..
Το άνοιξες …..
Άναψες το τσιγάρο σου και ήπιες μια γουλιά καφέ
Εκείνη την στιγμή άκουσες να παίζει ένα γνώριμο τραγούδι  :
Ο πόνος νίκησε πάλι (Χρήστος θηβαίος)
Το χαμόγελο σου ζωντάνεψε και απλά ψιθύρισες
Όχι αυτή τη φορά ……..